發新話題

[VFC] 請在WXC訂咗U記G36C嘅朋友留意!!

引用:
原帖由 combatfung 於 20-7-2011 20:53 發表
我買咗個VFC MP5嘅伸縮柄,返到屋企發現個尾柄收埋之後Lock唔到,攞上去放低一星期之後話維修好,上去攞果陣個男仔話係Lock唔到,冇得整,但我話其他朋友啲係Lock到,但回答話冇得整, ...
我一向對WXG無咩野好感....次次上去買野都唔利是....緊有D事....會令的不快的
VXF係佢代理我無法...不過我都唔係佢道買,MP5, F-grip及伸縮尾都去廣華街買算數。
G36....我都會買...不過同樣唔會訂羅....訂又唔會平D...我walk-in去街鋪買好過

引用:
原帖由 b9296 於 21-7-2011 13:05 發表
一間連門市星期日都唔開既鋪仲可以點期望佢哋以“本地”客為本呢?
星期日唔開都唔係問題,最大問題係....係網上睇左D parts...去到14F要訂,比左訂....再等幾日至有....
即係由睇中一D parts到買到手....至少要去兩次...係兩次呀!香港地....有幾多人甘有耐性?
我就無羅,同係差不多的大型鎗鋪,長沙灣依興趣,人地個倉就係間離,係佢個網頁睇中左parts好,成鎗好。
mark低個part no.s去到,人地即係係倉羅比你,呢D至係香港消費模式。
你要我去兩次....平幾多都無用....而且跟本唔平!

引用:
原帖由 rho837 於 21-7-2011 14:50 發表
去個度買野淨係得個女收銀有啲禮貌.......其他啲BUN...洲隻隻唔咪上網就死蟹味look.......
我完全認同,另一個高高地的中年男人都OK...其它就......
總之唔係必要...我唔會上去羅
就算知果件貨比地下鋪平少少.....有得選擇...我都去地下鋪買

有時唔係同$鬥氣,即係...另一間依興趣其實我唔方便去的....不過人地個個sells都好盡心。
選擇左D貨...好快就係倉羅左出來。所以就算個地點對我來講唔方便,我都會特登去買野。
一來貨多parts多,我上網選好曬一次過去買,二來幾個sells及果個師父都好好人。
PK左又肯認,有次我買一支GBB成鎗....羅鎗出來睇完...試完鎗果時...好似有D野掉左出來...不過可能好細件..原來係bolt果片活門有一邊難左...
我返到屋企拆鎗果時就見到....跟住第二日去打算同佢講...問有無得比番果件parts比我。
佢話..無問題,不過要成支鎗一換一,因為佢地話..都係當damage甘退返比KA, 我話...我唔想走來走去.....
有無OP parts可買番我自己裝番入去,佢最後半價賣左分parts比我。
呢D至係Seervices羅

引用:
原帖由 rho837 於 22-7-2011 12:06 發表
上次係C高到買左支VFX MP5, 佢話冇配件(伸縮柄)買, 我隻德國仔又未翻! 咪去WGX到買住隻玩具玩下先鑼.......本人第一次上去當時只得我一個客人, 全場只係得個女收銀見到我微笑左一下, 兩個男sales掛住上網吹水, 其如個 ...
的確係....成間鋪....最似正常人.....就只係得個收銀姐姐。
比完$..佢都會問下你要唔要袋......試過另一個男職員....果次我買完個VXF M4海軍尾....我兩手空空.....我比完$...佢就再低頭...無理我...你唔係要我就甘拿住手呀?
其它都係踩一下....look一look....有個仲係look都唔look...全無反應的
所以VXF的MP5, OP parts...我都係在古代,工房道買。唔洗比$都要受人氣

引用:
原帖由 lololo 於 22-7-2011 21:54 發表
Ching你果case係外國唔係話退訂就可以解决, 我見你係格離台出post, 其他ching仲講到好似你唔岩甘

好多ching話佢地service好,未開showroom時都可以甘講嘅,
宜家....小弟真係不敢恭維,由其果位 ...
紅狗,E仔兩間我都幫親過。
兩間的sells都好好人,好盡心甘幫你。
而兩間都有一個共同點,就係係佢地個網上見到有貨,再打去問即時check再作實。
即日上門已經買到,唔洗好似WGX甘...又要比$落訂,又要二三日後至有...太麻煩了。
我第一次去紅狗果次,個sells令我覺得佢好有heart,佢都係玩GBB的。
果次係想買牛牛MK18 DD骨,當時成個廣華街都無曬貨,後來比我找到紅狗有。
就即刻走去買...佢地個倉都係左近,不過可能多人羅貨。我等左15-20mins..其間個sells見我等左甘耐。
走來同我吹水..佢知我都係玩GBB...仲係office羅左佢自己支“派米”身GBB比我睇(佢話係佢自己的)....真係令我覺得佢地唔係單為左出糧....係真係有heart的!
最後...佢仲比左張卡片我,話下次如果有野買...可先email比佢....佢早一點去倉叫人羅定出來,就可以上來即羅到貨。

引用:
原帖由 rho837 於 26-7-2011 13:58 發表

喂! 家下係比人X都冇乜進步! 要用打手講好說話! 佢地估大家傻既睇唔出咩. 其實好簡單做好份工咪得鑼...如果班人唔受得氣既咪唔好做工! 去申請眾援...政府養.
係當時果個moment...見到果位師兄....係甘贊好...好難唔想像佢唔係打手...我認同

發新話題