發新話題

GHK AK 減力成功(新增改hop up膠)

引用:
原帖由 f22a 於 7-9-2011 16:52 發表
誠切期待 .....
因為老原AKM塊AEG Hop皮巳經頂唔順Dry Fire既強暴摧殘
打柴ing ~~~~~~~~  
已完成.......... 原本我定為高風險手術,但因為後備件賣得好平所以轉低風險,膽生毛兼手痕嘅師兄可以試吓...

首先,10mm鑽咀穿晒,用手慢慢扭好喇,用電鑽我拍會成隻扯爛........

飛機咀要加工磨幼到6mm粗左右,我係揾條cut咗唔要啲內管夾上電鑽強行加工........

點解要磨?因為入唔到膠..........

磨咗就OK~~

開大hop up窿位多3mm

完成

揾隻systema AEG hop up膠送嗰隻銅介子攝入去

插到hop up膠同個座平位然後開返兩條坑上槍管碼

搞掂

今次改裝重點係要自制老鼠屎........

如圖安裝,圖中件膠只係半成品

搞掂就可以裝返晒佢,外表同原裝一樣..........

冇hop up

開盡.........調較都同原裝一樣.........

入彈放bolt測試,全關hop up都冇漏珠,手術成功.........

本帖最近評分記錄

上面有啲相反轉咗及有幾張上唔到,明天繼續.......

"自制老鼠屎" <<-----  工程相當大

你的日子如何,你的力量也必如何

回覆 17# 的帖子

精彩 ~~ 好波  ~~      
安兄絕對係《5.1 Hop皮改裝 for GBBR》達人
請受小弟一拜 ...   

根據安兄的詳盡教學
小弟也有信心學安兄咁改裝一套出泥for AKM
再整一套for PDW

但小弟重有1個疑問想請教下
自製老鼠屎應用甚麼材料為佳呢  ...  

引用:
原帖由 f22a 於 12-9-2011 10:31 發表
精彩 ~~ 好波  ~~      
安兄絕對係《5.1 Hop皮改裝 for GBBR》達人
請受小弟一拜 ...   

根據安兄的詳盡教學
小弟也有信心學安兄咁改裝一套出泥for AKM
再整一套for PDW

但小弟重有1個疑問 ...
用白膠片痴埋再磨過頂斜位,即是壓hop up膠個平面唔好磨

甘請問F22師兄,我有支GXK AK74U,個hop-up係係咪都係相同呢?

唔好意思
借樓主post 講幾句野
G^K 老原塑膠Grip用料好似幾化學
原本想換個珍電木Grip 玩下
但價錢唔平而且難搵到賣相靚仔既
最後去到14F用左舊二水買左個R@出既木Grip (據稱出口米國俾真AK用)
無痛直上而且手感唔錯
供師兄們參考 ~~~~

又話AK無野改
09" Giant TCR2

JN8:12 I am the light of the world; he who comes with me will not be walking in the dark but will have the light of life.

引用:
原帖由 f22a 於 12-9-2011 16:00 發表
唔好意思
借樓主post 講幾句野
G^K 老原塑膠Grip用料好似幾化學
原本想換個珍電木Grip 玩下
但價錢唔平而且難搵到賣相靚仔既
最後去到14F用左舊二水買左個R@出既木Grip (據稱出口米國俾真AK用)
無痛直上而且手 ...
師兄,我個猪HK grip都無啦啦爆開左,我用AB膠頂住當ja...
請問有無link or photo參考下呢?thx

回覆 24# 的帖子

To RCman兄:
上14F (W豬C)官網Search R@-Tech Wood Grip for G^K AKM
應該重有貨
個人認為舊二水抵買   

引用:
原帖由 Vindicator 於 12-9-2011 22:56 發表
又話AK無野改
機械上冇野改......
另補祝生日快樂

引用:
原帖由 RCman 於 12-9-2011 14:52 發表
甘請問F22師兄,我有支GXK AK74U,個hop-up係係咪都係相同呢?
我冇玩過74U,唔清楚

師兄好手工

引用:
原帖由 F22 於 13-9-2011 00:44 發表

機械上冇野改......
另補祝生日快樂
多謝多謝
09" Giant TCR2

JN8:12 I am the light of the world; he who comes with me will not be walking in the dark but will have the light of life.

已反轉返啲相及加番兩張相.........

發新話題