發新話題

[認真] 點先知自己有冇鐘意對方?thx

我個人意見,千奇唔好咁做。
除非佢心裡面您有一定地位,如果唔係您咁樣去佢公司樓下等佢,呢個只有"驚"唔會有"喜"的。
引用:
原帖由 Anonymous 於 1/11/2011 15:26 發表
比賽後搵日夜晚! 去佢公司樓下等佢!

引用:
原帖由 levistone 於 1-11-2011 15:56 發表
除非佢心裡面您有一定地位,如果唔係您咁樣去佢公司樓下等佢,呢個只有"驚"唔會有"喜"的。

但係約佢佢未必會出黎! 一出黎可能又係3~4人行...
& 我放公好多時候要去佢個頭返學, 話咁q撞到會唔會好d?

引用:
原帖由 levistone 於 1-11-2011 15:56 發表

挑!冇信心!

引用:
原帖由 gtoray 於 1-11-2011 16:06 發表

挑!冇信心!
人家第一次, 無信心好正常姐...

您宜家個情況,不如您俾D時間/心機,同佢做左朋友先喇。

聽您講您地既關係只係舊同事而已,連朋友都未算係,您會唔會自己諗多左好多?

都係O個句,用whatsapp/email/line,send D message 俾佢。如果返工時間可以send 去佢公司email。

話題真係可以有好多,例如"上星期睇完林狗個talk show,覺得跌左watt,唔太好睇,您有冇睇?"

又可以話Real Steel 好睇過那些年,總之重點係,您講之餘,佢可以簡單地答到咀。

不過,如果您send 左幾個佢都冇回覆或者回得一兩隻字,您都差不多可以死左條心了。

臨死前可以試下搵速遞寄D小食俾佢,不過前題係,您都要知道佢中意食乜。
引用:
原帖由 Anonymous 於 1/11/2011 15:53 發表

易唔易唔知啦... 都未試過... 對方有冇試過亦唔知 & 唔係重點.

單獨講電話過幾次, 但係都係公事 / 朋友聚舊個陣多...

我呢...

引用:
原帖由 geo216 於 1-11-2011 15:09 發表
男仔細膽
印象分會扣好多..
直頭係零分添啦,明示暗示點都要做既

引用:
原帖由 Anonymous 於 1-11-2011 15:53 發表

易唔易唔知啦... 都未試過... 對方有冇試過亦唔知 & 唔係重點.
單獨講電話過幾次, 但係都係公事 / 朋友聚舊個陣多...
我呢...
你連單獨date人飲下野食餐飯睇套戲都未試過,點知人地點諗你?,表面證供女方當你係公事既朋友
想人地留意你既,俾的勇氣約下人睇戲食飯,得唔得都好起碼都係第一步呀

引用:

認同,未確定有情之前,咁做係痴漢而唔係浪漫

引用:
原帖由 levistone 於 1-11-2011 16:28 發表
您宜家個情況,不如您俾D時間/心機,同佢做左朋友先喇。

聽您講您地既關係只係舊同事而已,連朋友都未算係,您會唔會自己諗多左好多?

都係O個句,用whatsapp/email/line,send D message 俾佢。如果返工時間可 ...
阿公已經係溝女王啦,莫非你係傳說中既溝女神

引用:
原帖由 Anonymous 於 1-11-2011 16:17 發表

人家第一次, 無信心好正常姐...
但係人家既第一次隨時係俾有信心既人喎.....咁你點算

引用:
原帖由 kimkileo 於 1-11-2011 16:39 發表

認同,未確定有情之前,咁做係痴漢而唔係浪漫
哼!我想當年係成功的!

引用:
原帖由 kimkileo 於 1-11-2011 16:38 發表

你連單獨date人飲下野食餐飯睇套戲都未試過,點知人地點諗你?,表面證供女方當你係公事既朋友
想人地留意你既,俾的勇氣約下人睇戲食飯,得唔得都好起碼都係第一步呀
都話食左檸檬囉...

引用:
原帖由 gtoray 於 1-11-2011 16:47 發表

哼!我想當年係成功的!
想當年你應該未係痴漢既 ........
我想當年都係用呢招....成日咁岩係地鐵撞到佢

引用:
原帖由 Anonymous 於 1-11-2011 16:47 發表

都話食左檸檬囉...
表面證供女方對你冇"性"趣

您點問,人地點答?

話約左人唔得閒您都仲有機會,就咁話唔去咩都冇再講,您就真係冇運行了
引用:
原帖由 Anonymous 於 1/11/2011 16:47 發表

都話食左檸檬囉...

發新話題