發新話題

未必適合不喜太空槍及完美主意人仕, 不喜勿插 - DIY 5.1用COMP (?) 頭

果然係重口味 !! anyway .... 支持 DIY

支持 DIY 支持 DIY 我都睇中E個讓呢~~~比你出左手先

轉用真係足7"長ga管, 又係用卡紙做左個頭睇睇樣先.  今次加長左d~ 咁ga樣, 似乎做大舊野D好比較好睇?

點都好! 先攪掂左個外管先!

e支7"管真係好鬼死長... 兩支5.1管加起黎都唔夠長...

本來打算求求其其做... 但係...

真係好鬼肉! 自己都頂佢唔順! 又軟身到呢!

最後都係用返支鋼管本身d parts去改就算...

條野咁長。。。。打死人咩

引用:
原帖由 tango1997 於 25-2-2012 02:56 發表
條野咁長。。。。打死人咩
未正式CHECK, 目前似乎係1.2j左右.

一定唔止啦

引用:
原帖由 tango1997 於 25-2-2012 03:06 發表
一定唔止啦
我今日再check check!

買左新鋼膠, 個下身加到想要ga長度啦~ 用原子灰掉上個面~ 再用沙紙磨平~

介好槍頭要用ga鋼片

先由下身開始

再攪個頂

本來想今日完工, 但係似乎唔可能呢...

引用:
原帖由 faihk 於 27-2-2012 01:29 發表
買左新鋼膠, 個下身加到想要ga長度啦~ 用原子灰掉上個面~ 再用沙紙磨平~ http://www.civiliangunner.com/cgf/images/smilies/default/maddoi ...
想今日完工?
我睇呢度一半進度都未有!!

會唔會Blow Back完D灰裂哂架

引用:
原帖由 gtoray 於 27-2-2012 02:21 發表

想今日完工?
我睇呢度一半進度都未有!!
咁其實做到呢度收工都可以既.................

引用:
原帖由 F22 於 28-2-2012 07:09 發表

咁其實做到呢度收工都可以既.................
未得... 琴晚先留意到,個頭造大左...

因為發現個頭大過龍, 要改返細d~ & 用,原子灰補位~

等原子灰硬左之後就用機打平佢~

封左佢個頭就差唔多可以完成~

上色~ 完成~

不過心急過頭, 上得唔多好呢~

頭骨有藏星~

今次除左用平時用開ga模型用打磨機, 最重要係有佢~

再次特別鳴謝根師父, F22, 梁師父 & 我隊友Ronald~ 無你地, 我一條粉樣都唔知點先造到!

發新話題