發新話題

未必適合不喜太空槍及完美主意人仕, 不喜勿插 - DIY 5.1用COMP (?) 頭

磨机小心使用

引用:
原帖由 tango1997 於 2-3-2012 20:04 發表
磨机小心使用
事實上, 有一野真係ok危險.  個磨機因為太大聲, 我做野個陣又多數會隊到個頭好近, 所以要用個handset頂一頂d聲.  今日心急完事, 無收好線, 條線就咁比佢個磨機拉左過去... 好彩我天生硬頸...

引用:
原帖由 faihk 於 2-3-2012 19:31 發表
上色~ 完成~
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd ... 288534_1853963762_n ...
喂....唔掂喎...
點解唔比多d時間搞好個外觀...?
個 flash hider 仲冇窿窿...

引用:
原帖由 gtoray 於 2-3-2012 20:50 發表

喂....唔掂喎...
點解唔比多d時間搞好個外觀...?
個 flash hider 仲冇窿窿...
兩個字..........懶........難......

引用:
原帖由 tango1997 於 2-3-2012 20:57 發表

兩個字..........懶........難......
    中!死!死!死左!死呀!死~

不過,事實上,原本考慮過個頂開3條坑,有d似Glock個隻咁!但係似乎唔太好睇。

只能講句虎頭爛尾..
而且浪費極多心思的金屬部件, 基本上無必要
其他details 位卻求期趕收工.....
sosad.....

減佢分啦

引用:
原帖由 tango1997 於 2-3-2012 22:36 發表
減佢分啦
加分係支持 DIY 的~

引用:
原帖由 faihk 於 2-3-2012 20:17 發表

事實上, 有一野真係ok危險.  個磨機因為太大聲, 我做野個陣又多數會隊到個頭好近, 所以要用個handset頂一頂d聲.  今日心急完事, 無收好線, 條線就咁比佢個磨機拉左過去... 好彩我天生硬頸...
呢一種4吋(100mm)既手提磨機,轉遠由每分鐘三千幾到四仟轉,一下就食唔正個位就扯住去,好危險

引用:
原帖由 faihk 於 2-3-2012 20:17 發表

呢一種4吋(100mm)既手提磨機,轉遠由每分鐘三千幾到四仟轉,一下就食唔正個位就扯住去,好危險

引用:
原帖由 gtoray 於 2-3-2012 22:22 發表
只能講句虎頭爛尾..
而且浪費極多心思的金屬部件, 基本上無必要
其他details 位卻求期趕收工.....
sosad.....
金屬parts有冇必要就真係唔知, 只係想保險d先選用.
不過成個過程絕對唔係求期趕收工囉...

引用:
原帖由 tango1997 於 2-3-2012 22:50 發表

今日完全明白...

引用:
原帖由 gtoray 於 2-3-2012 22:37 發表

加分係支持 DIY 的~
收到

引用:
原帖由 tango1997 於 2-3-2012 22:51 發表

果時裝修...
師傅比我玩都唔敢玩

引用:
原帖由 faihk 於 2-3-2012 22:51 發表

金屬parts有冇必要就真係唔知, 只係想保險d先選用.
不過成個過程絕對唔係求期趕收工囉...
保險D就應全金屬
依家保險D又唔保險得曬
咪冇必要囉
嘩...個COMP頭...D FINISHING...
真係浪費曬你個project....

發新話題