發新話題

未必適合不喜太空槍及完美主意人仕, 不喜勿插 - DIY 5.1用COMP (?) 頭

引用:
原帖由 gtoray 於 2-3-2012 23:07 發表

保險D就應全金屬
依家保險D又唔保險得曬
咪冇必要囉
嘩...個COMP頭...D FINISHING...
真係浪費曬你個project....
全金屬太難啦! 左右兩邊同個頭本來都想用膠, 但係真係太薄身, 知識有限先只有用金屬造.

另外, 參考原作個樣, 大慨咁會唔會好睇d?

小心使用磨機..............

Nice

引用:
原帖由 faihk 於 2-3-2012 23:29 發表

全金屬太難啦! 左右兩邊同個頭本來都想用膠, 但係真係太薄身, 知識有限先只有用金屬造.

另外, 參考原作個樣, 大慨咁會唔會好睇d?
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-as ...
有幾薄哎....會唔會諗多左呀..?
原作個樣多d花神好睇d
我依家就係見你咁大工程, 點知整d咁既完成品出來而火滾

btw. 封頂果d咩物料來的?

引用:
原帖由 gtoray 於 2-3-2012 23:34 發表

有幾薄哎....會唔會諗多左呀..?
原作個樣多d花神好睇d
我依家就係見你咁大工程, 點知整d咁既完成品出來而火滾

btw. 封頂果d咩物料來的?
1mm左右嫁炸!
封頂用左黑膠片 & 鋼膠.

& 改米改! 怕你呀!

引用:
原帖由 faihk 於 2-3-2012 23:38 發表

1mm左右嫁炸!
封頂用左黑膠片 & 鋼膠.

& 改米改! 怕你呀!
咁你千祈唔好甩手掉落地....

引用:
原帖由 gtoray 於 2-3-2012 23:40 發表

咁你千祈唔好甩手掉落地....
掉過啦! 我個木地板... 左...

磨曬佢再噴過pls...

引用:
原帖由 gtoray 於 2-3-2012 23:46 發表
磨曬佢再噴過pls...
開洞先磨啦! 反正都要磨, 一次好過兩次!

又一誠意之作....
學識 素養 價值觀

勞心者治人
勞力者治於人
治於人者食人
治人者食於人
天下之通義也

引用:
原帖由 於 4-3-2012 22:07 發表
今日終於見過真身....可惜講句....睇相係已經比實物更好了...
anyway...識得DIY同肯去做 都好值得令人佩服...不過...finishing方面..
再執執去...會更加好..
講真,我睇佢話完成果一Part既時候
我真係講左粗口出嚟
如果見到實物我驚我忍唔住....

引用:
原帖由 gtoray 於 4-3-2012 22:23 發表

講真,我睇佢話完成果一Part既時候
我真係講左粗口出嚟
如果見到實物我驚我忍唔住....
我肯定你會成支拗斷佢......

老二的.... 神獸 咁日 CQB 大發神威 !!

發新話題