發新話題

澳門特區警察日(+圖特別行動組32#)

咁有錢重用maglite.....
又大支又唔光

用到SPAS-15! 證明"對方"的火力一點都唔弱(可能AA-12)!

回覆 16# 的帖子

唔係用嚟照人架...

有傳M4系列都嚟過做測試...but 到最後都送走晒...
552 都係家陣先知有, 真係估唔到~~

警察都用G36,SIG552,MP5,G19,成隊SDU錦
香港得支S&W .38, 頂盡得AR15

引用:
原帖由 jh333233 於 12-3-2012 13:53 發表
咁有錢重用maglite.....
又大支又唔光
應該係阿公派既就係個支,不過d阿sir應該都係用返私火野,起碼細支又光d

引用:
原帖由 jh333233 於 12-3-2012 15:53 發表
唔同既,澳門以前d黑邦咁歡樂,三日唔埋兩日就係條街到鳴槍慶祝

引用:
原帖由 jh333233 於 12-3-2012 15:53 發表
澳門都有特警&特警都係警察.....
原來香港警察得.38同ar15?

SIG SIG SIG   真有錢 !!

引用:
原帖由 gtoray 於 12-3-2012 16:07 發表

澳門都有特警&特警都係警察.....
原來香港警察得.38同ar15?
中招鳥
無視左其他部門

拿! SIG552同G36c同G36k同AR-15同M4全部都係同一樣火力30rounds 5.56NATO! 講(200米打人頭)準成度可能AR-15長槍最準!

反而我覺馬交仔最睲目係入支SPAS-15!
當講到M870 super marine magnum shotguns vs Franchi SPAS-15比較之下! SPAS-15係半自動加pump action又行值上彈夾又有variable chok! 打鋼slugs(300米)! 無人能敵!  用得SPAS-15或AA-12之類shotguns! 治安一定有翻今上下X! 好得去邊?

SPAS 15 去片   (my dream semi-auto shotgun)
http://www.youtube.com/watch?v=wxa3Ypt4Nio

其實澳門街上最多見既都只係M10, Glock19 & MP5K/A3/A5...
咩 SIG, G36, MP9, SPAS-15 甚至乎 870 係好少見街/見光(反而870最多見揸係手既係保安公司d 解款員), 樓主post 既相係啱啱舉辦既治安警開放日所以先show 出嚟...

我反而好奇果枝paintball槍,non lethal? 打中mark住target? OC?
大粒既paintball用咩打? CO2?

引用:
原帖由 Sophi_hk 於 12-3-2012 18:26 發表
我反而好奇果枝paintball槍,non lethal? 打中mark住target? OC?
大粒既paintball用咩打? CO2?
防暴用...不過...都係未見過街...

視線離唔開552

用SIG552 仲要加B&T骨...一個字,服!

發新話題