16 12
發新話題

過江龍

過江龍

https://youtu.be/1UBSFFy_xGs
比呀蛇周到有藉口啦

過電畀人唔係話會死電嗎?
---
唔識車。

引用:
原帖由 reniless 於 15-12-2015 08:22 發表
---
唔識車。
華生你

引用:
原帖由 reniless 於 15-12-2015 08:22 發表
---
唔識車。
基本上咁答橋係幫人「達」番著部車,因達車時需要電池,如果舊電死左( 例如開足一晚車頭燈冇熄扯干電 ),
就要搵人過江龍,著左之後行汽油,引擎運轉時係會自動RECHARGE 番舊電池。
而通常的士佬都總有一對係車尾。

話說回來R 兄應該唔會唔識車卦

原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 Dave 於 15-12-2015 09:41 發表

基本上咁答橋係幫人「達」番著部車,因達車時需要電池,如果舊電死左( 例如開足一晚車頭燈冇熄扯干電 ),
就要搵人過江龍,著左之後行汽油,引擎運轉時係會自動RECHARGE 番舊電池。
而通常的士佬都總有一對係車 ...
如果要識車先可以揸車,
咁就大把人唔駛揸車了。
個人哲學,有啲錢係要留返畀人賺。
---
三行五金,我有好多都識,除咗駁水喉。不過要花時間做,到係請人做好。

今日睇真D,揾支AKs去試試. Thx for sharing

我比較擔心佢地唔甩匣就駁

唔怕電到人咩

24v電吾死人既....晴天乾燥膠鞋底應該無事

雖則叫做AK FANS,但呢項新功能則不宜提倡
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

我諗起東華過電著燈膽

引用:
原帖由 0o0p 於 15-12-2015 19:53 發表
我諗起東華過電著燈膽
你每次講野都咁好笑
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 15-12-2015 19:40 發表
24v電吾死人既....晴天乾燥膠鞋底應該無事

雖則叫做AK FANS,但呢項新功能則不宜提倡
Sir 直流電係正去負,負去正!
偽君子!永遠虛偽!

引用:
原帖由 yiuyiusiu 於 15-12-2015 14:35 發表
我比較擔心佢地唔甩匣就駁
我有同感
FBC1

引用:
原帖由 0o0p 於 15-12-2015 19:53 發表
我諗起東華過電著燈膽
下次可以試下誤弓導電耀香江
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 jn_jona 於 15-12-2015 17:37 發表
唔怕電到人咩
Depends on A, over 1A is very risky for human
603 技術實驗中隊

16 12
發新話題