25 12
發新話題

18區人工大比拼 你份糧攞第幾?

18區人工大比拼 你份糧攞第幾?

DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

好唔可靠。

排第幾都冇用。
根本香港個人工追唔上生活成本。
周圍咩都加,就係人工唔加,應該話冇加咁多。
大家仲記唔記得以前7-11幾錢一包大維他奶?
我只係記得2010年果陣好似仲係$5包,而家呢? 就來$10包喇
你人工有冇加左一倍?
大家都識禁計數機,香港既樓價計番香港既入息中位數個比例係全世界最高,仲拋離排第二個70%.
根本就飛到上太空.

幾十年前小學上社會科已有教。。。香港地小人多。。。寸金尺土!

供一世為左間豆潤厔,開鋪就租金俾左一大截。。。人人都變成佃農

歷史上土地兼併,一遇天災就民變。。。

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

個比率去到8以經供餐死! 14! 唔怪之得香港冇後生仔駁老命去打工!

好多年青人結婚無屋住。
FBC1

引用:
原帖由 rho837 於 30-9-2015 10:00 發表
個比率去到8以經供餐死! 14! 唔怪之得香港冇後生仔駁老命去打工!
我駁撚左老命,都吾敢望。。。睇見租金郗怕怕。。。房屋由必需品變成奢侈品。

吾係話結婚吾想同家人同住,除非條女係啞既

《河湟有感》司空圖

撞鬼
我響澳洲悉尼長大,
響中國香港捱緊,
父母住加拿大溫哥華,
真係TMD芸芸眾生夫複何求

我打算過幾年返鄉下耕田。

去泰國

而家唯一希望掏番個古井啦。
FBC1

引用:
原帖由 FBC1 於 30-9-2015 14:10 發表
而家唯一希望掏番個古井啦。
古井炒燶股會變左枯井

引用:
原帖由 Tango1997 於 30-9-2015 14:19 發表

古井炒燶股會變左枯井
岩架,任何事都有風險。
FBC1

引用:
原帖由 reniless 於 30-9-2015 13:02 發表
我打算過幾年返鄉下耕田。
最近同女友傾開歸園田居,返佢鄉下耕田放牛,在阡陌上做愛。。。美中不足係佢個到吾係母系社會。

《河湟有感》司空圖

25 12
發新話題