發新話題

打得好!

無論如何, 最不智就係郁手先 ga la

anyway, 香港真係好多好自私既人
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 2slow 於 12-10-2015 09:30 發表
無論如何, 最不智就係郁手先 ga la

anyway, 香港真係好多好自私既人
今日的小孩如何,將來的社會就如何。

所謂教育可謂社會之根,不過而家真係條根真係大lemon coke,

家長教仔女知錯不認,無理亦力爭,以家長身份壓人學校,學校就理得你無品賤格,拎100 分就得。

但話分兩頭,係可預見將來廢人當道的社會,只要教到d 仔女略為優秀,就已經跑出

正如而家大學生出黎社會做野,醒既固然醒,柒既真係好柒,同以前精英才入大學已是兩回事。

又好似出黎做野,原來有交帶,肯捱下,肯跟足已經叫好仔... 呢d 當年只係基本中既基本。

原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

咁當年乜叫好仔?
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 12-10-2015 10:31 發表
咁當年乜叫好仔?
沒有婚前性行為的。。。我估

引用:
原帖由 Tango1997 於 12-10-2015 12:22 發表

咁咪即係我

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 12-10-2015 10:31 發表
咁當年乜叫好仔?
不煙不酒不賭不嫖
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 Tango1997 於 12-10-2015 12:22 發表

禾唔信
FBC1

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 12-10-2015 12:49 發表

咁咪即係我
禾唔信。
FBC1

引用:
原帖由 2slow 於 12-10-2015 13:32 發表

不煙不酒不賭不嫖
不酒不賭不嫖咁咪即係我

《河湟有感》司空圖

以前我有個親戚揸車泊街位!點知俾尾後加車搶位頭入!佢一時火姐眼吊左條友兩句!條友撩隻秋!我個親戚咪打起上來!我親戚係空手道底!DUP左條友兩鎚!條友就唔打上車走左!我親戚重以為好威泊車走人!誰知夜晚十點左右警察上門拉人!條友俾佢DUP完兩小時內頭雲入左醫院到八時不治! 坐左12年! 十幾年前出翻來!

所以最好唔好野屎上身!

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 12-10-2015 20:50 發表

不酒不賭不嫖咁咪即係我
做老頭的我就來都有我份!

引用:
原帖由 rho837 於 12-10-2015 21:25 發表
以前我有個親戚揸車泊街位!點知俾尾後加車搶位頭入!佢一時火姐眼吊左條友兩句!條友撩隻秋!我個親戚咪打起上來!我親戚係空手道底!DUP左條友兩鎚!條友就唔打上車走左!我親戚重以為好威泊車走人!誰知夜晚 ...
一死一坐12年監,二個都慘。
FBC1

引用:
原帖由 rho837 於 12-10-2015 21:30 發表

做老頭的我就來都有我份!
禾唔信。

《河湟有感》司空圖

引用:
原帖由 rho837 於 12-10-2015 21:25 發表
以前我有個親戚揸車泊街位!點知俾尾後加車搶位頭入!佢一時火姐眼吊左條友兩句!條友撩隻秋!我個親戚咪打起上來!我親戚係空手道底!DUP左條友兩鎚!條友就唔打上車走左!我親戚重以為好威泊車走人!誰知夜晚 ...
早排巴基推開食環,同黃崗停車場嘈交一拳KO....都係...

《河湟有感》司空圖

個人覺得。。。一係唔打。。。一係打死佢。。。講完

發新話題