29 12
發新話題

[WA] IRONAirsoft KAC URX 4

IRONAirsoft KAC URX 4

Ken's Custom Magpul M4  

唉...寧願佢出返URX2/3
都好過4....

4真係冇晒KAC嘅味道

D 窿咁似防盜鏈個扣位.....

好似猪牌果條.....

係咪真KEYMOD數先? 真數窿內有啤把喎

都係URX3最靚仔
Are You Ready ?!

回覆 3# 的帖子

又真係幾似喎
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

只對個火帽有興趣

係咪呢期興呢D holes?
點解同Noveske甘似?

附件

25-6-2013 10:23

25-6-2013 10:24

回覆 9# 的帖子

係喎, 唔通d 配備可以互用?
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 RCman 於 25-6-2013 10:23 發表
獨食難肥
名牌們可能開始聯手洗牌去做一個新標準
消費者忍唔住就又會重新買過晒所有配件

引用:
原帖由 loveless 於 25-6-2013 10:38 發表

獨食難肥
名牌們可能開始聯手洗牌去做一個新標準
消費者忍唔住就又會重新買過晒所有配件
係咯,老實除生意外,
小弟睇吾出鎖匙窿有咩好處

引用:
原帖由 RCman 於 25-6-2013 10:23 發表
D holes 叫做 Keymod, 係Vltor同Noveske覺自研發的, 但發覺大家的design很相似, 就合作研發了. 他們覺得現在的frontrail design 已經過時,需要一個新的approach. Keymod係一個 mounting platform 不是用來取代 picatinny rail(但絕對可以), 他們希望D accessories 例如 vfg, light, laser etc... 將來可以直接mount入 D Keymod holes, 這樣的話D front rail可以輕D同幼D. 好例子係 Noveske Skinny Rail (NSR), 真係好輕同好幼. Noveske, Vltor, 現在 KAC 都用這個系統 + 很多accessories公司都對這個系統有興趣, 我個人覺得將來的front rail都會潮這個方向行. (個人都係覺得URX3.1最靚) 有錯請改

回覆 12# 的帖子

原來Keymod連 logo都有埋.
跟住成個行業又要吹一大餐SHTF時冇左佢唔得之類之類.
有冇發覺2013開始 VFG 係out 晒?

[img[/img]

引用:
原帖由 ohnavi 於 25-6-2013 11:08 發表

係咯,老實除生意外,
小弟睇吾出鎖匙窿有咩好處
KEYMOD方便好多, 配件D螺絲帽可以就咁裝上骨
不似TROY TRX咁要拆骨/由前面攝個螺絲帽入骨先可以裝到D配件
KREBS的AK RAIL都用KEYMOD了

29 12
發新話題