18 12
發新話題

值得推介的Surefire 2211 Luminox版開箱文

值得推介的Surefire 2211 Luminox版開箱文

https://www.youtube.com/watch?v=kfAQnc3sxpM
2:33
半年前左右 小弟睇左Surefire 2014個Product list 見到隻表
比起上一代 Surefire 2211 高100 lumen同多隻Luminox
設計比拎手槍果陣用既
本身小弟係Surefire迷(但係得幾款..)同埋帶開Luminox 3081 覺得都唔錯(不過好易撞花)
果陣都諗緊會唔會買
之後再比Chris Costa張圖毒一毒

唔多掂好想買
8月某日行經e記 見到有賣
不過
之後返到米國 同FD去買子彈果陣
發現呢邊價錢ok
即刻狗沖一隻 (最後兩隻 FD都買左隻)

開箱文要有刀?得把 Mut

Surefire 一貫既包裝

有300流明同60流明 行鋰電 USB充電

隻錶既樣 用Luminx 3051 既樣

其實都唔會好大隻 不過有返D重量 鋁(?)外殼

開燈上下2個制

300流明

60流明

個盒入面有呢D野

說明書

總結:好用既 隻手係唔會擋住D光 光有夠廣
CQB/行山/夜晚係街Self-defense
值得推介 帶上去唔覺好重 (係大隻d)
同埋Luminox 本身既錶都係有氚光管自發光 方便夜晚用
充滿可用13 hrs(盒寫既 應該係開60流明果陣)
有個唔好處係
開電筒要用另一隻手去開
同價錢其實有D高
但係值得推介

本帖最近評分記錄
  • gtoray 威望 +15 精品文章 9-9-2014 13:28
  • gtoray 金錢 +15 精品文章 9-9-2014 13:28

第一代無錶真係把鬼

張圖真係好毒

一直都想買,但又唔捨得…
請問個錶肉可否轉180度(for戴係右手)?

引用:
原帖由 ayaka 於 9-9-2014 18:33 發表
一直都想買,但又唔捨得…
請問個錶肉可否轉180度(for戴係右手)?
得Luminox隻錶個環轉得
FOR帶係左手用ONLY (小弟帶錶係左手)

講貴又唔算好貴,不過最麻煩係隻野好鬼大,又唔知粒電用到幾耐打柴。

個USB port無防水cover嘅

好似好頂手甘?

好正~~~咁好貴....

回覆 8# 的帖子

其實唔頂手
佢個位有小小屈上去比你隻左手屈
除非你本身能夠屈到手指掂到手背

師兄你買後覺得實唔實用?(燈)
偽君子!永遠虛偽!

回覆 11# 的帖子

對我自己好實用
一來我呢邊一過10點就好暗冇咩燈
暗位又多
試過用X300U / E2D照路但要拎住黎行有小小唔方便
隻燈300流明夜晚對我好夠用
同埋我有時都會夜晚坐FD架車出空地(>10miles內無人居住)打返50發左右先返去訓
雖然有支NV同IR燈
但係我唔想拎住支鏡黎行路
隻錶燈就幫到我好多
上一代2211之前都有諗過買
但係得支燈都要$3XX美金真係有D貴

哇,四千幾元港紙買玩具真係貴左啲,不過如果四千幾當買錶又OK既....好毒....

回覆 12# 的帖子

Sorry!原來你不在香港!

當初我覺得係工作燈!

燈黎講香港地燈火通明除非去郊外!

外國就經常要用!

多謝師兄分享!
偽君子!永遠虛偽!

美國 真槍

18 12
發新話題