發新話題

[VFC] V記正式推出mk18 gbb 2015 [37樓更新圖]

引用:
原帖由 2slow 於 29-7-2015 10:45 發表

希望有師兄經常落場果d出下review, 想知方丈及V記得唔得
well...有兩位隊友用緊方仗牌M4...
整體氣化係好既...不過兩支個HOPUP都係要搞過先掂~
最慘係其中有一支搞極都覺得唔好~

V記我都係等睇落場後review~

引用:
原帖由 2slow 於 29-7-2015 10:43 發表

近期V記都算積極, 氣化係改善了, 但成支槍都係有些少甩漏
小弟把417一路打一路有野跌...
V記D槍我覺得一返屋企最好就爆散佢執漏..上返緊D螺絲

我試過最誇張支416C爆開有粒釘書機0個D釘0係入面...

試過插GHK 匣,打到,bolt back 小左,但仍可接受,單連都得,不過一定要拉bolt 先好插匣,如果真係想長期用GHK 匣,匣的頂bolt catch 位最好跟Vfc 一樣修個凹位,如果唔係好易頂到撞針,另外valve 都要修短(其實不太見意用GHK 匣,真係要用都一定要改先好用,不然一操作錯誤就好易攪死撞針),其實可能修短撞針都得(我估)但只限用GHK 有點囉來賎,我就打返原裝算⋯
你的日子如何,你的力量也必如何

我一直唔明點解g記匣出氣膠同v記飛機入氣口差咁多都有人夾硬要用
M14愛好者

Guns don't shoot people,people shoot people.

引用:
原帖由 gainax 於 29-7-2015 16:33 發表

方仗我已經落場兩坎。其本上要搞搞個Hopup
原裝個Hopup唔係點較到。一係升龍拳一係十幾廿米就下跌第一日搞左成個早上下午都打唔中人。
第二次就已换紫膠。明顯HopUp可較到。射程都0k遠但準度唔ok
其 ...
G兄如你入了V記新版記得出返review及對比一下, 比小弟參考下
家裡太多AR系列唔想再入晒兩支喇
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

回覆 200# 的帖子

今日已經試過, 入匣要禁實mag release 制先上到(G5), M4鐵匣唔洗但好緊.

G5 匣打得出得操作唔正常, 鐵匣仲會Jam槍.

唔明點解個鬼佬可以直上仲打得.....

回覆 200# 的帖子

其實我都得三支返AR, 一支收藏一支要改hopup&管又得返一隻夾花費太多唔打算搞, 淨返方仗都搞左好多錢就用住佢
差支長管落場,如果入左V記都唔會咁快拎落場, 唔想入哂D416夾先出新M4夾...
最重要係...最近好窮...買左槍都冇水買夾

引用:
原帖由 gainax 於 30-7-2015 18:49 發表
其實我都得三支返AR, 一支收藏一支要改hopup&管又得返一隻夾花費太多唔打算搞, 淨返方仗都搞左好多錢就用住佢
差支長管落場,如果入左V記都唔會咁快拎落場, 唔想入哂D416夾先出新M4夾...
最重要係...最近好窮.. ...
方仗就係鎗身貴,匣貴。
我要求唔高,又唔洗煩個marking, 所以賣走三支WA系換入兩支V社再加多兩匣都平過砌一支方仗。
不過....WA系我還有好幾支。所以唔想開太多不同系統,匣的成本好高哦!
親九折未完,還是去入多兩個V記新匣好。
溫馨提示:依興趣網頁見到MK18又返左貨啦
未買師兄,仲有9折前入返支,差價差不多一個匣有了。

回覆 203# 的帖子

夾既成本真係好頭痛,我諗玩一個系統最好有四夾係手, 但基本上好多師兄有五夾以上唔出奇,
轉系統又要買過哂D夾。。夾通用既槍多支都無問題既
另外方仗D鐵夾都返貨左, 平左好多。最平山發唔,之前四條魚多伍十至柒㭘。。我覺得佢一直唔降價難大眾化, 而家競爭太大。。。

引用:
原帖由 gainax 於 1-8-2015 17:18 發表
夾既成本真係好頭痛,我諗玩一個系統最好有四夾係手, 但基本上好多師兄有五夾以上唔出奇,
轉系統又要買過哂D夾。。夾通用既槍多支都無問題既
另外方仗D鐵夾都返貨左, 平左好多。最平山發唔,之前四條魚多伍十 ...
V記宜家新甲台灣先300 邊有得fight

回覆 205# 的帖子

咁很平邊到有先 仲平過九折Wow。夾份訂一箱大家分貨除返運費有冇得諗

引用:
原帖由 RCman 於 1-8-2015 11:02 AM 發表

方仗就係鎗身貴,匣貴。
我要求唔高,又唔洗煩個marking, 所以賣走三支WA系換入兩支V社再加多兩匣都平過砌一支方仗。
不過....WA系我還有好幾支。所以唔想開太多不同系統,匣的成本好高哦!
親九折未完,還是去 ...
星期一狗衝去入返枝先!

如果V記啲匣用到落WA System就正咯
Are You Ready ?!

引用:
原帖由 gainax 於 1-8-2015 17:46 發表
咁很平邊到有先 仲平過九折Wow。夾份訂一箱大家分貨除返運費有冇得諗
如果有預埋我呀
Are You Ready ?!

引用:
原帖由 garyyanykw 於 1-8-2015 20:51 發表
如果V記啲匣用到落WA System就正咯
係咁就正爆, 其實唔明大家類近WA,設計個時彈夾尺吋硬係差D唔統一尺吋,嘩佬長短就冇計, 如果連上身都統一真數就發達咩砌咩造型都有希望

發新話題