發新話題

[VFC] 災情!! VFC SR25 嚴重災情, 爆bolt

引用:
原帖由 JBL 於 8-10-2016 12:17 發表
樓主呢一個災情係V記所有M系槍既通病,如果有經驗玩之前落鏍絲膠就平安一世,所以樓主應該係第一次玩V記M系槍,無I計。
就係太天真咁唔打開逐件check. 那貴籏艦級無理由咁流

但就係咁流落。所以好快就打到受唔到力離晒位

死啦。如果vfc唔肯換bolt. 都唔知邊度可買返個bolt

DEL

引用:
原帖由 JBL 於 8-10-2016 14:22 發表

BOlT一定唔肯換比你,要你比錢買,但最大煲係佢地唔會覆你E貓,我同V記直接訂零件幾年多一向快靚正無事,但上年至從WXC詐佢地型話咁樣直接寄零件黎HK會影响佢地本地生意之後,V記就開始完全唔覆HK用家既E貓以 ...
同樣售後方式係18樓 SF(大中華區代理)都係咁,
有咩維修要經佢地,夾硬比(代理)抽水,

Cxw好似訂到v記野

或者揾人台灣代購。。。

回覆 14# 的帖子

師兄支馬記M4洗1舊水换過憤怒槍嘅bolt lock lever,包解決!

引用:
原帖由 goodsmile 於 8-10-2016 14:30 發表

同樣售後方式係18樓 SF(大中華區代理)都係咁,
有咩維修要經佢地,夾硬比(代理)抽水,
搵WXX等於唔洗整, 有排都到唔到貨..
唯有搵其他途徑幫下手

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 8-10-2016 14:05 發表

就係太天真咁唔打開逐件check. 那貴籏艦級無理由咁流

但就係咁流落。所以好快就打到受唔到力離晒位

死啦。如果vfc唔肯換bolt. 都唔知邊度可買返個bolt
呢個就係點解我話女火金 係金玉其外

當年比人日媽夜媽既MP5一樣
一支MP5SD賣到差唔多4000既價錢
可以試槍個時己經清唔到
之於仲有咁多人肯跌錢
我都只可以講句
有錢就是任性

有錢就係任性. 我都想任性吓.
FBC1

親身經歷。

我自己把V牌MP5今年2016年年初買,三隻mag之中,其中一隻mag上槍會Jam或者做左Fire Extinguisher,其他兩隻正常可以清匣。一直玩到而家,終於有問題個隻Mag無端端又磨合到OK番。

最初第一次攞呢把V牌MP5落場都俾佢跣到直一直,非常唔可靠。但同一把槍而家玩玩下又順左好精神。不過我知我呢把係2016年生產又已經改善左。

回上面

前人種樹 後人乘涼
問題係次次買新出既都比人叫左去種樹
最神奇係次次種樹個班都仲會一直種落去
真係要向呢d人致敬
以上絕無貶意
因為我都識有人係以解決問題為樂
但廠有咁多資源
咁多測試機器
唔通真係冇測試過就推出市場?
最簡單開廠整產品
你都會試下產品壽命掛
大量生產前點都會有DEMO測試掛
點解每一次新產品買家都係做白老鼠?
點解咁耐以黎都唔改進?
定係呢d "補品" "初版" "頭幾水"  根本係一早已經預定好既賺錢工具

如廠家肯每個bolt頂螺絲加啲螺絲膠。就唔會搞到咁
或佢明顯地提下用家自己加。我都唔介意

其實好簡單的事

長遠點都要買返個bolt
而家急救我諗緊係原有位置自己鑽返個螺絲孔再dup返牙
成功再通知各位

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 8-10-2016 18:34 發表
如廠家肯每個bolt頂螺絲加啲螺絲膠。就唔會搞到咁
或佢明顯地提下用家自己加。我都唔介意

其實好簡單的事

長遠點都要買返個bolt
而家急救我諗緊係原有位置自己鑽返個螺絲孔再dup返牙
成功再通知各位
6千幾蚊枝槍 砌果時落兩滴螺絲膠唔係好過份嘛
台灣之光永遠超越唔到日本仔就係因為太求奇

發新話題