發新話題

槍街黑店

引用:
原帖由 Dave 於 6-3-2017 15:39 發表

對,分別在於地佢唔需要鑑平鑑賤賣DISPLAY 貨,大可等番大貨你先買,唔賣佢亦無損失,支DISPLAY 根本唔需要急急甩出去,
一支DISPLAY 擺十年,同「平幾百賣DISPLAY 等大貨番再放一支全新上去DISPLAY」,後者係蠢 ...
都唔一定既display保存得冇倉貨咁好 有時可能起左d鏽
而且長期比射燈照住 另外有時d人買槍職員都會比個客舞下先

如果有discount 又唔太舊既話 都冇咩好講
買賣既野你情我願既 又冇人揸枝槍迫你落搭 今次中左招未當交學費囉
但如果有問題既貨正價當正常貨賣就好有問題

引用:
原帖由 Dave 於 2017-3-6 15:39 發表

對,分別在於地佢唔需要鑑平鑑賤賣DISPLAY 貨,大可等番大貨你先買,唔賣佢亦無損失,支DISPLAY 根本唔需要急急甩出去,
一支DISPLAY 擺十年,同「平幾百賣DISPLAY 等大貨番再放一支全新上去DISPLAY」,後者係蠢 ...
擺多兩擺仲分分鐘變絕版鎭店之寶o忝

從來無話佢錯, 不過廣東人做生意的方法有很多種o者

In general, 最頂o吾順o既係 賣緊玩具但o吾係當玩具o甘賣。 講到尾都係對樓主遭遇深表同情, o尼度答得o爹o既相信係o吾同時地人都交過學費, 以後自己選擇適合的便好

我在地肉買左包.25kxc豆豆!覺得唔正常,之後去三根買多包
一上手地肉果包起碼少3份1!

引用:
原帖由 Ben_9413 於 6-3-2017 15:59 發表

擺多兩擺仲分分鐘變絕版鎭店之寶o忝

從來無話佢錯, 不過廣東人做生意的方法有很多種o者

In general, 最頂o吾順o既係 賣緊玩具但o吾係當玩具o甘賣。 講到尾都係對樓主遭遇深表同情, o尼度答得o爹o ...
槍界係好怪,新既賣得貴,舊既可以賣得仲貴...

BTW 嘜野買賣都係,無知就真是預左買笨實價,簡單如街市買半斤菜,見你青靚白淨一睇唔識揀...緊係抓一扎爛爛地既比你...
唔想比人呃得兩個方法,一係自己去學,二係有熟人帶,有時人家都唔洗擺明呃呃騙騙,講D 唔講D 已經夠玩死。
好簡單:呢支GBB不得了丫... 入一次匣可以打150 發架... 之後買左...
發覺一發一發打係打到150 發丫.. 不過連射20 發就腳軟之麻
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 路過的 於 6-3-2017 15:59 發表
我在地肉買左包.25kxc豆豆!覺得唔正常,之後去三根買多包
一上手地肉果包起碼少3份1!
咁衰?人地開咁耐呃你嗰幾十蚊?咁就真係唔要得啦 ,深表同情 話曬大拿拿幾百粒BB彈啊下次要佢地續粒數先比錢

別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

引用:
原帖由 Dave 於 2017-3-6 16:05 發表

BTW 嘜野買賣都係,無知就真是預左買笨實價,簡單如街市買半斤菜,見你青靚白淨一睇唔識揀...緊係抓一扎爛爛地既比你...
唔想比人呃得兩個方法,一係自己去學, ...
根本做買賣的(sadly, 香港好多都係)一見不是熟/大客, 就用有今生無來世㩒水魚揾老襯 mindset o黎做, 姑且不説做得耐不耐, 而係本質問題。 賣得平只係代表賺少o左, 並o吾代表買方會覺得個差價理應自動落入risk factor. 笨實價俾我感覺就係: 你蠢就俾人揾笨與人無尤, 而o吾係老實告訴你貨是這樣所以有平etc.

當然, 資訊差當然可以係價格指標一部份, 不過大佬, 買玩具求開心o者家o下o吾係買期貨零和遊戲啊

引用:
原帖由 Dave 於 6-3-2017 16:05 發表

唔想比人呃得兩個方法,一係自己去學, ...
每發之間等3秒

引用:
原帖由 jacko 於 2017-3-6 16:19 發表

咁衰?人地開咁耐呃你嗰幾十蚊?咁就真係唔要得啦 ,深表同情 話曬大拿拿幾百粒BB彈啊下次要佢地續粒數先比錢
可能o吾同貨次,生產期油產價o吾同o尼

引用:
原帖由 Ben_9413 於 6-3-2017 16:33 發表

可能o吾同貨次,生產期油產價o吾同o尼
呢個問題好嚴重,要正視,少成三分一喎∼三分一啊∼咁都睇唔到,咁都照 ,比著我唔買啦

別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

好出名個間約十多年前態度係好差,有年吾知做乜忽然改善了,依家係槍街標準算咁啦

同隔離一樣的是:冷漠同背免責聲明
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

引用:
原帖由 N_G 於 6-3-2017 12:22 發表

佢D野全部markup 10% 見你順眼就平十零廿蚊比你做番槍街價
大道理我唔識講.不過就唔覺佢邊到好人啦
價錢既野就自己諗啦,佢定價就算真係高d既又唔代表d乜,肯平番俾你就更加冇野好投訴
以我觀察咁多鋪頭講貴一定未輪到佢,我自己唔係成日幫襯佢買野,但係佢到買親都唔會係特別貴,去番其他鋪頭比較就算唔係最平都數一數二,咁當然唔係樣樣野都係啦。買唔同類型既野要去唔同地方買,呢樣野係基本,格價亦都係。

你話佢係咪一個好人,我唔評論。我又唔係同佢好熟,平時行街會唔會買旗,每年歡樂滿東華有冇捐錢我真係唔知,現實d講亦都唔關我事。不過係鎗鋪嚟講令我感受到咩叫服務既鋪頭真係唔多,佢係少數之中做得最好果個。

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 6-3-2017 17:50 發表
好出名個間約十多年前態度係好差,有年吾知做乜忽然改善了,依家係槍街標準算咁啦

同隔離一樣的是:冷漠同背免責聲明
其實我反而覺得童工好左,雖然要讚就未論到佢,但係就真係有進步
起碼你問完野講句唔該,佢會講番聲唔洗

出名鋪就我以前都覺得ok,而家就差左,同你講野都唔會望住你

一般啦,太熱情我又吾太慣.可能"同名"兩店D人有性格.

黑店定黑面無乜實質影嚮,岩價岩心水都會買,事前做哂功課只係入去科水而不會交流咁多,咁就連黑都無得黑
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

地肉我幫襯大約有8年,未有問题,其次,買包弹差三分一亦太誇張,為何仲要買?
FBC1

引用:
原帖由 tf141 於 6-3-2017 21:20 發表

其實我反而覺得童工好左,雖然要讚就未論到佢,但係就真係有進步
起碼你問完野講句唔該,佢會講番聲唔洗

出名鋪就我以前都覺得ok,而家就差左,同你講野都唔會望住你
我從新手到而家上鋪頭買野都冇乜受過氣, 因為首先我知道自己想要乜,
買之前上網搵資料check過先, 真係搵唔到先係鋪頭問(比D禮貌).
個D咩出名冇service的大鋪都冇diu7我之類, 有問有答.

如果咁樣都有人比屎我食既, 咁我咪過主去第間囉....
things are simple.
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

發新話題