發新話題

美佬50巡航導彈攻敘

引用:
原帖由 queen 於 7-4-2017 17:55 發表
根據報導呢次用化武其實只係氯氣,低成本低技術,乜人都整到....

但話分兩頭,政府軍或者北極熊有需要用化武咩?反而叛軍用完再倒轉屈政府軍機會仲高......
肯定不是氯氣,氯氣有色有味不會這樣快致死

不過看途人急救片段,化武劑量肯定十分之少,否則自身都難保,死得仲多
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

聽講係過期飛彈大清貨
https://youtu.be/oDPWg5DfmW4

引用:
原帖由 0o0p 於 7-4-2017 22:13 發表
聽講係過期飛彈大清貨
https://youtu.be/oDPWg5DfmW4
就咁睇效果好似渣左d wor...

呢招高呀,未審先判,到時反正炸都炸左,頂多講句sorry
政府軍都反攻到阿勒頗,雖然未至於蘇聯之於史大林格勒、解放軍之於淮海,但好歹都叫有返成個優勢
呢個時候反而用化武打叛軍?真係當人白痴

另外救急扶危的白頭盔又岩岩好係現埸,真係快過三條九,抵讚

引用:
原帖由 LCH925 於 2017-4-9 00:36 發表
呢招高呀,未審先判,到時反正炸都炸左,頂多講句sorry
政府軍都反攻到阿勒頗,雖然未至於蘇聯之於史大林格勒、解放軍之於淮海,但好歹都叫有返成個優勢
呢個時候反而用化武打叛軍?真係當人白痴

另外救急扶危的 ...
我很認同

O尼班老臨白兵

政府軍的惟一優勢就係空中支援

點解IS從不搞沙,以,無人奇怪過!

簡直係一場西班牙内戰。
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 9-4-2017 13:59 發表
政府軍的惟一優勢就係空中支援

點解IS從不搞沙,以,無人奇怪過!

簡直係一場西班牙内戰。
大家都係遜尼派的好朋友

講真哎,政府軍又唔係無常規貨,同埋明知用化武會比人有藉口借刀
仲會用? 咪玩啦

正義永遠站係勝利一邊

歷史永遠都係贏果個寫,你睇共產黨就係一個板,曲都寫到變直

引用:
原帖由 年少無資 於 9-4-2017 17:49 發表
歷史永遠都係贏果個寫,你睇共產黨就係一個板,曲都寫到變直
日本仔都話自己係二戰受害者。

咁快又搵到故仔角色

新聞設計圖片黎啫
無記者肯入戰場咪係電視城拍幾張頂著先

發新話題