發新話題

港聞 涉BB彈射毁對面樓晾衫架

最近天台既大廈防水光管底坐,因日曬雨淋老化,成個跌左落泥,防水光管都尚且如此,,,何況

仲有,發現有人射屋企去報警,有乜野都入埋佢數,好多人都會咁做

問題未必在是否破壞衫架,而在於佢開槍亂射。
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

1 個讚好! TOP

呢D玩具槍,始終都係敏感性玩具,我在家射報紙,都要拉埋窗簾.
始終都係果句..不要向人和動物射擊,更加不可向街外任何物件射擊..善哉,善哉.

引用:
原帖由 walther 於 2-5-2017 07:58 發表
已經係犯咗擁有仿製槍械罪,俾你打甩條刑事毀壞罪又如何 ?入荔枝角歎兩個禮拜啦。相同案例 : http://hk.apple.nextmedia.com/news/art/20130713/18332792
咁咪唔可以買玩具槍

百九厭.
FBC1

呢D人斷正抵死....

疑點好多,事主話枝ARES AS01可以隔一座大廈都夠力射爛個晾衫架,真係難以致信;黑X亦要舉證去證明個o靚仔曾經向外射擊。
如果肯俾錢請個大狀,應該有得打。但19歲o靚仔,被差佬「塔」返去,兇兩兇、摑兩摑,隨時錄埋口供再認埋,再加上而家d低級法院,d官成日亂Q咁判,咁就一世。

引用:
原帖由 bennytsang16 於 2-5-2017 23:27 發表
疑點好多,事主話枝ARES AS01可以隔一座大廈都夠力射爛個晾衫架,真係難以致信;黑X亦要舉證去證明個o靚仔曾經向外射擊。
如果肯俾錢請個大狀,應該有得打。但19歲o靚仔,被差佬「塔」返去,兇兩兇、摑兩摑,隨時錄 ...
無疑點,重點係:射.出.街..........完
別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

1 個讚好! TOP

引用:
原帖由 bennytsang16 於 2-5-2017 23:27 發表
如果肯俾錢請個大狀,應該有得打。但19歲o靚仔,被差佬「塔」返去,兇兩兇、摑兩摑,隨時錄 ...
D警察特等係度僕佢都冇證據 ?
黑警 ?警察返差館會兇佢摑佢 ? 咪反啦。

係咪得我一個好奇同一支as 01 唔同色點解要買兩支

引用:
原帖由 bennytsang16 於 2017-5-2 23:27 發表
黑X是什麼?

引用:
原帖由 jacko 於 3-5-2017 00:25 發表

無疑點,重點係:射.出.街..........完
X2 正確.
FBC1

引用:
原帖由 tonyecl 於 3-5-2017 10:55 發表
大把人同一款買幾支, 我從前買PPK一買二支.
我去卡拉0k叫女都叫二件架.

FBC1

引用:
原帖由 閒雜人等 於 2-5-2017 20:49 發表
呢D人斷正抵死....
X2 影嚮埋其他人.
FBC1

引用:
原帖由 tonyecl 於 3-5-2017 10:55 發表
唔少人原來同一款槍會買多支,或買幾支,甚至幾十支

Dr笠.
FBC1

發新話題