發新話題

ISIS 攻陷菲律賓馬拉維市

OV10算吧,似樣只有AT50。
FBC1

引用:
原帖由 Hamlet 於 3-6-2017 22:36 發表

唔知係私伙嘢定係軍援
"Philippines police official China tipping type 97 rifle has gradually replaced the American M4 and M16"
" China gave Philippines $14 million in anti terrorist aid loans, and Philippines used the aid to buy some Chinese weapons, including 97 rifles."
http://www.bestchinanews.com/Military/7109.html
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

10號有消息指菲律賓軍方繞過杜特爾特總統直接向美軍求援,美軍隨即抵達,杜特爾特回應自己無邀請過美軍協助,呢個總統既威信真係……

賓佬著啲迷彩咁雜o既

唔夠揪唔好死頂,殺毒犯就咁那威。。對IS就無晒符

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 12-6-2017 09:51 發表
唔夠揪唔好死頂,殺毒犯就咁那威。。對IS就無晒符
要平外需先治內
毒販系賓賓係個嚴重問題,所以就算要dum一大舊錢同時間落去清理門戶都係要做

ISIS本身班人火力強大(當地大型毒販都有AK都有武裝,但係畢竟冇坦克冇接受過美軍訓練級別始終有差),梗係會打到賓賓頭都暈,錢同軍力又分咗去打毒販

引用:
原帖由 Hamlet 於 12-6-2017 04:49 發表
10號有消息指菲律賓軍方繞過杜特爾特總統直接向美軍求援,美軍隨即抵達,杜特爾特回應自己無邀請過美軍協助,呢個總統既威信真係……

http ...
話係總統冇威信不如話係軍方各自為政根本唔理政治/故意搞局
明知道杜特爾特本身立場反美親中仲要再請美國佬去打ISIS同開後門比美國佬維持以前咁干涉賓賓冇分別

毒販同黑市槍㭜都一樣咁嚴重。
究竟世界上還有神嗎?

以前我有個外國同學三兄弟都係SPECIAL FORCE! 他說二佬(SAS)派左去賓島四年! 做什麼行動? 主力恊助米國軍隊訓練森林工作.......

其實點解要用到SAS之類級别專家! 根本係做緊一些唔可以俾外界知道既事情...! 敎班人在森林生活, 種植物/提練植物, 敎他們防衛而不可樣人們發現他們!

所以大家會明白新賓總第一要工就係"殺"毒販.......

引用:
原帖由 m11.man 於 2-6-2017 20:51 發表

你又去菲律賓打下wargame
你幾時載我們去玩軍槍呀!

[quote]原帖由 rho837 於 12-6-2017 15:59 發表
以前我有個外國同學三兄弟都係SPECIAL FORCE! 他說二佬(SAS)派左去賓島四年! 做什麼行動? 主力

有興趣就看看吧,講CIA販毒,簡體,頗長
http://3g.china.com/act/military/27/20170605/30650031.html
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

1 個讚好! TOP

菲律賓同美國o甘多跟大佬又防大佬條約,
差不多可以肯定,
在沒有菲律賓政府已通過國會同意的要求下,
美國軍方要在菲律賓國土作戰, 冇乜可能係合法的吧?

發新話題