發新話題

伊朗同俄國買Su-30SM(證實流料)

伊朗同俄國買Su-30SM(證實流料)

可能F-14AM即將玩完

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

個人覺得,從外型去看,F-14怎樣也比俄系戰機好看。可能是中Macross和Top Gun毒太深之故。
引用:
原帖由 Hamlet 於 28-5-2017 22:10 發表
可能F-14AM即將玩完

————————————————————— ...
究竟世界上還有神嗎?

回覆 2# 的帖子

我係貓粉

1 個讚好! TOP

我都係貓粉,但係捱左卅幾四十年冇零件,要去同人搏命都係楂架SU算∼

證實係流料⋯⋯ 大貓再戰10年

我都係猫粉。
FBC1

引用:
原帖由 blockhead 於 29-5-2017 04:05 發表
我都係貓粉,但係捱左卅幾四十年冇零件,要去同人搏命都係楂架SU算∼
伊朗批F-14係最舊嗰款,用TF-30,真正解鎖全部技能既大貓應該屬於換佐F110-GE-400既型號

如果馬華力部機裝既係F110咁老鵝就唔使死

講講下講左TOPGUN!

咁佢會不會向中國買呢 ,我估價錢始終會平過俄羅斯. Thx for sharing

吾敢賣,大6吾想同米國硬碰
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

引用:
原帖由 kornhill401 於 29-5-2017 19:00 發表
咁佢會不會向中國買呢 ,我估價錢始終會平過俄羅斯. Thx for sharing
伊朗當年同伊拉克打仗嗰陣買過中國翻版Mig-21,但俾佢售後服務玩死,之後唔敢買中國整機……

再講佢要既係雙引擎重型戰機,呢個世界上除佐F-15同Su-30SM或者Su-35之外佢真係無其他選擇……中國J-11B係唔可以出口,俄佬炸型,加上產能滿足自己換裝都未夠

回覆 11# 的帖子

師兄知唔知點解隔咗咁多年, 伊朗仲有熊貓用呢?唔係應該乜嘢零件都冇.......

引用:
原帖由 whitecat 於 30-5-2017 21:32 發表
師兄知唔知點解隔咗咁多年, 伊朗仲有熊貓用呢?唔係應該乜嘢零件都冇.......
最早好似係當年伊朗人質事件伊朗用美國人質換佐一批零件,跟住之後有試過小量走私,06年美國佬退晒F-14之後無耐,美國佬下令將所有封存同退落黎既F-14送晒去斬件,就係為佐徹底斷絕零件被偷運出去既可能。咁就得返最後一個辦法,縮減機隊規模,揀出黎拆散做後備零件。

回11# Hamlet C Hing.
原來當年中國同伊朗,有這些恩怨,謝謝給予有關知識,

引用:
原帖由 Hamlet 於 30-5-2017 22:10 發表

最早好似係當年伊朗人質事件伊朗用美國人質換佐一批零件,跟住之後有試過小量走私,06年美國佬退晒F-14之後無耐,美國佬下令將所有封存同退落黎既F-14送晒去斬件,就係為佐徹底斷絕零件被偷運出去既可能。咁就得返 ...
明白了!! Thanks!

發新話題