25 12
發新話題

皇家何價?

皇家何價?

在港英時代或在英國好多無知市民以為ROYAL.........好似好威高人一等,事實英國很多很多响噹噹的部隊都係無ROYAl例如...............ms讓你講先!
尊重人格, 請勿抄習

引用:
原帖由 MS 於 6-8-2008 19:50 發表
在港英時代或在英國好多無知市民以為ROYAL.........好似好威高人一等,事實英國很多很多响噹噹的部隊都係無ROYAl例如...............ms讓你講先!
SAS同SBS?

英國陸軍同水雷炮都冇啦

女皇衛隊

皇家空軍

黑衛士兵團係咪無?

SO19輕武器部隊?

引用:
原帖由 XDD12348 於 6-8-2008 20:01 發表
SO19輕武器部隊?
唔係警察來咩....?

引用:
原帖由 gtoray 於 6-8-2008 20:09 發表

唔係警察來咩....?
一樣都係部隊吧= =

引用:
原帖由 XDD12348 於 6-8-2008 20:11 發表

一樣都係部隊吧= =
咁唔會有 royal hong kong ptu 吧....?

引用:
原帖由 gtoray 於 6-8-2008 20:13 發表

咁唔會有 royal hong kong ptu 吧....?
有皇家警察吧= =

ROYAL是懷柔政策,例如某大人物話ms係佢契哥!以後人人都話ms係セセ個契哥係嫁勢堂人物,又例如某人有超級白金信用咭好似好威..........諗真d如果你真係咁有面洗セ用張咭!售貨員見到你會第一時間笑面迎你,セ先生我會寄張單俾你秘書!

尊重人格, 請勿抄習

在香港你又royal,佢又royal攪到cheap晒,所以有一間叫做英皇御准?你都幫襯過喇!
最後你對ROYAL有無新的睇法呢

尊重人格, 請勿抄習

回復 3# 的帖子

多謝作大,水雷炮改好多次名不同義勇軍,hkmsc在60s成立,算是支援,有セ豬腳學人欏來佬呢?
尊重人格, 請勿抄習

回復 5# 的帖子

佢地是雜牌兵,流泯爛仔,但全英國陸軍拳賽幾乎年年嬴硬!
尊重人格, 請勿抄習

居喀爾兵團值得掛royal,但都無!

25 12
發新話題