發新話題

有創意的反口!

引用:
原帖由 Dave 於 4-1-2017 11:27 發表

自己都試過同人confirm 完 ( 我賣 ) ,之後我反口,
不過反口方法係問佢可唔可以不賣,因為始終應承左人,
如果對方堅持要買,我亦會出去交收,協議精神牙仔當金使,
唔係一句掟埋去「唔賣」就大哂,更甚者是 ...
我唯一一次比人飛機就係有條友賣枝we ak74u gbb 1300蚊
去到槍街先打唔通電話 等左陣我都走了
佢就好似人間蒸發左咁

但我又唔係好嬲 可能佢覺得開平左 唔想賣啦
可能我好運 遇上好買/賣家既機會比較高 唔少意外收獲

引用:
原帖由 rho837 於 4-1-2017 09:11 發表
以前見過啲'西'賣家! 放支槍賣, 約定時間, 準備去見面時電話Confirm多一次, 晚上9:30揸車去到10分鐘左右收到賣家電話突然一句唔賣, 重一句唔好意思話叫我問佢火記拿50元車錢! 當時見到個人咩住袋槍 ...
霸氣. 我唔七理,攞支槍來.
FBC1

引用:
原帖由 FBC1 於 4-1-2017 14:02 發表

霸氣. 我唔七理,攞支槍來.
暫時黎講見過最霸氣
上一次聽最霸氣係
有個師兄賣枝電槍m14 個買家現場講價
佢即刻扑爛枝槍 dump落垃圾桶
再買罐可能倒落去 等個買家執返去都冇用
呢個真係射落海都唔益你

回覆 31# 的帖子

未放過飛機,亦冇俾人放過飛機,做賣多過做買
我交收有個原則,交收個日一定有其它野做,唔會特登為交收而出去,除非係屋企附近
就算出去交收都會揀比較順路地方
大件/重野一定係係屋企附近交收
除非真係時間地點夾唔到

我開post係寫到明賣幾多,議唔議價,時間地點
有D人係唔睇野ge,問一次我算,再問落去我會唔賣,就算得一個PM都係咁話
如果係我寫唔清楚係我問題,之但係我寫到清清楚楚都仲要問,盲架?

引用:
原帖由 jn_jona 於 4-1-2017 14:11 發表

暫時黎講見過最霸氣
上一次聽最霸氣係
呢個真係射落海都唔益你
掉自己既錢落垃圾筒....

回覆 33# 的帖子

咁我又唔會,買家有問題係佢ge事,支槍仲係屬於我ge米等下個買家,我寧願扑爛個買家 lol

引用:
原帖由 jn_jona 於 4-1-2017 14:11 發表

暫時黎講見過最霸氣
上一次聽最霸氣係
呢個真係射落海都唔益你
呢個唔係霸氣,係斗氣.
FBC1

引用:
原帖由 gtoray 於 4-1-2017 14:25 發表

掉自己既錢落垃圾筒....
應該係清位
我就無咁視錢財如糞土

9吾撘8既人何其多!
試過有位哥仔話要, 跟住問我點整, 問了2日后話吾要, 再查下哥仔資料, 原來經常經常賣野, 似職業賣家咁, 自此就算見佢pm買都無視!

你地有冇見過有啲人來睇槍! 影張想跟手放出去sell!

回覆 40# 的帖子

係鋪頭影相?

[quote]原帖由 rho837 於 4-1-2017 09:11 發表
以前見過啲'西'賣家! 放支槍賣, 約定時間, 準備去見面時電話Confirm多一次, 晚上9:30
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

佢個 渣 字出事

引用:

暫時黎講見過最霸氣
上一次聽最霸氣係
呢個真係射落海都唔益你
解氣係解氣,聽落都好有拍掌位,但真係無謂D,錢嘛,吾賣掉頭就算,何必扔爛佢。你發火,厚面皮無恥者都吾會有feel

我都曾經賣過一輪軍品,衰人似終係少數,講下價少不免也算了。

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

引用:
原帖由 gtoray 於 5-1-2017 01:26 發表
佢個 渣 字出事
不再寫了,懶

《河湟有感》司空圖

發新話題