發新話題

[Marui] 好似幾抵玩, Armorer Works Hi-Capa 6 Inch Dragon (HX2201)

引用:
原帖由 tinyau1134 於 20-7-2016 15:50 發表
借POST 問, AW HI CAPA 下身(不是中身)可與馬記互換嗎?
Grip的話可以
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 2-8-2016 03:20 發表
問咗, 呢支係WE OEM, 即係WE system, 我唔熟WE HI CAP, 咁各位有乜意見?
咁講...SYSTEM上同馬記係一樣的...
未計材質問題...WE抄馬記數係咪100%抄到足就睇你信心~
不過WE OEM既槍有時係會好過WE自家品牌少少...
呢樣野以前睇SOCOM GEAR既槍果陣見D CHING有提過下~
總括而言, 買返黎打GAME落場要型呢個牌子應該問題不大既
拎去打IPSC就睇你接唔接受到喇...
你知D槍會總係建議人買馬記HICAP 5.1 GALA~

AW個GRIP裝上馬記到唔岩數, 唔知係咪我倨FREEDOM ART中身唔夾

引用:
原帖由 ayaka 於 2-8-2016 14:49 發表
AW個GRIP裝上馬記到唔岩數, 唔知係咪我倨FREEDOM ART中身唔夾
師兄有無原裝馬記Hi-capa試下, 見佢d grip 幾正咁...
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 2slow 於 2-8-2016 17:41 發表

師兄有無原裝馬記Hi-capa試下, 見佢d grip 幾正咁...
我只買左個GRIP, 本身個支係用緊馬記GRIP的

疑似另一版本, 馬沙專用三倍速氣槍?

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 4-8-2016 10:20 發表
?oh=171fe2df51aec4f408c6520892aa65ea&oe=5820F6F2

疑似另一版本, 馬沙專用三倍速氣槍?
佢改過個鏡mount,原裝是迎合大眾但唔make sense的picatinny rail
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

鏡mount 打則裝型Ð
引用:
原帖由 horenhim 於 4-8-2016 11:42 發表

佢改過個鏡mount,原裝是迎合大眾但唔make sense的picatinny rail

引用:
原帖由 rainey 於 4-8-2016 21:12 發表
鏡mount 打則裝型Ð
氣槍比賽D靶又近又細, 直mount有不少情形要就位打,
打則裝是為了降低瞄具的瞄準基線/sight radius,
在一定矩離內比較上容易做到點到彈到的效果, 美觀與否就見仁見智了.
不過打wargame打中心口同打中肚臍都係一樣, 就不需要顧慮這些
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

引用:
原帖由 horenhim 於 5-8-2016 09:34 發表

氣槍比賽D靶又近又細, 直mount有不少情形要就位打,
打則裝是為了降低瞄具的瞄準基線/sight radius,
在一定矩離內比較上容易做到點到彈到的效果, 美觀與否就見仁見智了.
不過打wargame打中心口同打中肚臍都係 ...
我正係考慮緊, 紅色的鏡橋唔同D.. 其實乜嘢先叫正常, 乜嘢唔正常, 我完全唔明.. 哈... 因未打過IPSC

各位, 都係時候比中期報告, 支嘢造工幾好, 銀鋁表面處理好惦, 有髮絲紋亦拋光到有金屬光澤怠, 超越警星早前出比DE套銀鋁KIT,  MARKING都好清楚,  

但彈道真係有D問題,  情況就好似你捉POKEMON用旋轉球, 真係要計埋外彎球角度..

睇咗, 一貫HOP UP落點唔係正中問題, 要扭下支內管.. 找天再試, 不過預咗成個HOP UP換, 或完全熄個個HOP UP , 最重要準, 唔係遠

氣化確唔錯, 30飛DOUBLE 快打, 到最後一粒都無腳軟

集彈未試, 搞惦個HOP UP先,

紅金色太俗氣

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 19-7-2016 16:21 發表

咁我怕佢會爆SLIDE
WE唔係每款滑架會列既,我用過G17打左約四千飛仲未死.

FBC1

我對WE造工就不太滿意啦.
FBC1

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 15-8-2016 00:09 發表
各位, 都係時候比中期報告, 支嘢造工幾好, 銀鋁表面處理好惦, 有髮絲紋亦拋光到有金屬光澤怠, 超越警星早前出比DE套銀鋁KIT,  MARKING都好清楚,  

但彈道真係有D問題,  情況就好似你捉POKEMON用旋轉球, 真係 ...
唔好掉錢落呢支度la
set返好個hop up is ok
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

發新話題