39 123
發新話題

全球最快電動超級跑車

全球最快電動超級跑車

tbb 條LINK擦鞋到呢......

一定會想同Marvel 傾植入式廣告.
下個Tony Stark唔見o左架Audi

引用:
原帖由 gtoray 於 30-11-2016 22:14 發表
tbb 條LINK擦鞋到呢......
http://www.wargamehk.com/cgf/viewthread.php?tid=153585&highlight=%2BHamlet

同我之前post部Techrules唔同尼部係完全靠電黎行(Techrules係用燃氣輪機發電俾摩打黎行),4個碌四部摩打,馬力1360匹 1480n/m 續航哩程427km 快叉45分鐘

http://static.hdslb.com/miniloader.swf?aid=7200372&page=1

http://static.hdslb.com/miniloader.swf?aid=7203769&page=1

會爆炸

人地日產當年用全新底盤引擎其他硬件仲有全新電腦setting各樣各樣,跑7分07,得500幾匹。呢架電車個spec有成1400匹,0-100又2.7咩咩咩,賣930萬港紙到頭來只係快過架GTR兩秒都冇,但貴過架GTR差唔多9倍。好成功喎

引用:
原帖由 101空降tom 於 30-11-2016 23:38 發表
人地日產當年用全新底盤引擎其他硬件仲有全新電腦setting各樣各樣,跑7分07,得500幾匹。呢架電車個spec有成1400匹,0-100又2.7咩咩咩,賣930萬港紙到頭來只係快過架GTR兩秒都冇,但貴過架GTR差唔多9倍。好成功喎
電動車不嬲都係有錢人既玩意
所以要講環保,首先要有錢...

大六.近呢二十年技術科技進步唔小,但我對佢D高檔產品仍有保留.
FBC1

引用:
原帖由 101空降tom 於 30-11-2016 23:38 發表
呢個世代此終電油/柴油車再加上電力保助系統是一定勝於任何乜乜高科技純電動車!

純電動車(叉満電)係快/係爽/係好底揸! 但電動車只是一些普通科技, 路程受電池電量及叉電時問限制得很! 再加上電池波垟對人體長時間接獨之下有一定健康風險! 就算將來推出乜乜超高科技石墨希摩打及超輕超細高容量電池及人工智能電力管理系統! 咪又係要叉満電至有精神表現! 重有個車電池一玩完就係環境汚染影響最勁之垃圾!

買得超超跑! 洗唔洗俾9百萬人仔買架4個摩打2舊電池既膠科技玩具呀? 送多三台電腦連三個Monitor入架車內好未!

話時話! 點解冇條完整Youtube 一圈車CAM記錄片睇!

引用:
原帖由 FBC1 於 1-12-2016 05:08 發表
大六.近呢二十年技術科技進步唔小,但我對佢D高檔產品仍有保留.
應該係大陸名大陸投資! 可能又係啲米國膠科技OEM團隊產品! 4個摩打2舊大電池(一大堆日本生產既手機𥚃電電芯)! 又乜咁高科技!

我自己種開野,最擔心係電池從原料開採,生產同報廢做成的環保問題。收拾殘局的成本比獲得的好處還要多。

核能或核電池都好D,人們抱有戒心都會處理得小心,現今電池咁平,D人隨時買求其扔真係好多問題。!

富人玩意,跑車搞成點對人類都無乜意義,科技做到咁"哦"聲就算。大6定日本都係生產都係咁話。
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

引用:
原帖由 rho837 於 1-12-2016 09:49 發表

應該係大陸名大陸投資! 可能又係啲米國膠科技OEM團隊產品! 4個摩打2舊大電池(一大堆日本生產既手機𥚃電電芯)! 又乜咁高科技!
應是, 除了那位"董事長"出場外, 基本上全段都是"西片".

引用:
佢哋嗰邊就話第一次試無放到盡,會爭取入6分幾鐘

39 123
發新話題