發新話題

[認真] 城大生為500元帶仿真槍過境 深圳法院判囚7年

共產黨 。。。最怕你有槍。。。 輕判 罰款2萬+7年有期徒刑 。。。輕判。。。 注意 我重伸 輕判。。。完

學識 素養 價值觀

勞心者治人
勞力者治於人
治於人者食人
治人者食於人
天下之通義也

上次個大陸人都判死緩,差不多終身監禁;七年算輕喇!不過隨時後欄不保之嘛!
引用:
原帖由 Tango1997 於 17-5-2017 20:36 發表
共產黨 。。。最怕你有槍。。。 輕判 罰款2萬+7年有期徒刑 。。。輕判。。。 注意 我重伸 輕判。。。完
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 17-5-2017 22:02 發表
上次個大陸人都判死緩,差不多終身監禁;七年算輕喇!不過隨時後欄不保之嘛!
咁呢個真係算輕吖嘛

引用:
原帖由 loveless 於 17-5-2017 17:26 發表
"小霍的二審辯護律師但曦接受記者采訪時認為,
一審法院對事實認定錯誤,
小霍確不知情其走私物品為槍支,
其僅有走私電子產品的故意。"
走私就係走私,至於走乜都唔知而去走,只能夠講句,,,儍
FBC1

引用:
原帖由 Tango1997 於 17-5-2017 17:47 發表
行李少咗嘢唔緊要。。。。 最怕係多咗嘢
絕對係。
FBC1

引用:
原帖由 Tango1997 於 17-5-2017 22:18 發表

咁呢個真係算輕吖嘛
大陸坐七年我寧願香港坐十七年,食水飯咋,枕頭都無,仲隨時被雞姦。
FBC1

放出來剛剛三十歲,仲有大把世界。希望佢上訴成功,或者保外就醫,至少可以減刑啦。

睇返D舊文, 量刑係三至五年,  呢單7年都算判重左

http://orientaldaily.on.cc/cnt/news/20121025/00176_131.html

有d人為左錢,真係可以連命都唔要,是為鋌而走險。五百蚊對一個基層學生來講,已經好吸引,加上僥倖心態,以為公安check唔到又或者以為罰得輕,點知一判就七年!

引用:
原帖由 type38 於 18-5-2017 02:10 發表

http://orientaldaily.on.cc/cnt/news/20121025/00176_131.html
資料來自3根職員
明顯錯左
因為依家判左7年

三至五年只係一支半支的起錶價,12支判7年就折上折喇!
引用:
原帖由 type38 於 18-5-2017 02:10 發表

究竟世界上還有神嗎?

睇返之前報告的資料...

"凡走私氣槍兩支或氣槍所用的鉛彈500發以上而不滿2,500發的,則屬情節較輕可判處3年以上、7年以下的有期徒刑;若走私氣槍兩支以上或鉛彈數量逾2,500發以上的,則可判7年以上監禁;鉛彈數目逾12,500發以上則可判無期徒刑;從去年8月29日起,因取消走私武器、彈藥罪的死刑,所以該項罪名已沒有死刑處罰。"

走12支判佢7碌已經係最底刑期, 算係咁了

話時話, 原來無死刑處罰唔怪得近排倡狂左...
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

回覆 22# 的帖子

大陸佬依家興玩菊花?

引用:
原帖由 jn_jona 於 17-5-2017 19:25 發表

應該只係修玩具槍還玩具槍判 真鐵還真鐵判姐...
大陸人好似搞左種啫喱彈槍出黎玩
水彈槍
d配件多到呢, 又鐳射又紅點, 全部用水彈槍做牌頭就過骨.

發新話題