發新話題

[認真] 城大生為500元帶仿真槍過境 深圳法院判囚7年

引用:
原帖由 walther 於 19-5-2017 22:49 發表

我既意思係佢定個焦耳值黎做也 ?不如乾脆話唔可以有發射能力咪仲簡單 ?

大陸係講法治,講文明既地方

引用:
原帖由 walther 於 19-5-2017 22:49 發表

我既意思係佢定個焦耳值黎做也 ?不如乾脆話唔可以有發射能力咪仲簡單 ?
無發射能力都拉得架
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 jn_jona 於 19-5-2017 21:31 發表

害死人 咁既大話都講得出
呢個世界又真係有好多無腦既人,你又真係吹佢唔漲。

香港都有隊野既自由,不過個人可擁有份量係0.幾幾幾克。。。,咁咪姐係吾准隊
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

引用:
原帖由 gtoray 於 19-5-2017 22:54 發表

大陸係講法治,講文明既地方
呀公你好可愛呀.
FBC1

引用:
原帖由 kornhill401 於 19-5-2017 13:41 發表
唔通呢個大學生係世外高人,唔睇新聞, Thx for sharing
世外0N九人
FBC1

引用:
原帖由 walther 於 19-5-2017 17:07 發表
仿真槍定義 :
http://www.gov.cn/zwgk/2008-02/27/content_902728.htm
唔知我有無理解錯, 用 6mm BB  彈計,
火力高於 0.16 x pi x 0.3^2 = 0.04 焦耳就算係仿真槍,
火力高於 1.8 x pi x 0.3^2 = 0.5 焦耳就係真 ...
似槍無發射能力都唔得.人治麻.
FBC1

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 20-5-2017 12:22 發表
香港都有隊野既自由,不過個人可擁有份量係0.幾幾幾克。。。,咁咪姐係吾准隊
只係低於某一份量可以辯解為自用
唔會告販毒
但一樣犯法

引用:
原帖由 gtoray 於 20-5-2017 12:50 發表

只係低於某一份量可以辯解為自用
唔會告販毒
但一樣犯法
自用小量係藏毒,多於自用係作販賣用途,條罪重好多.
FBC1

原來如此

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

曾在英國某機場,的一個充公物品箱內,有一個透明塑膠手榴彈(裝載BB彈用的一種)
當時我的感覺是.... 有無攪錯.

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 20-5-2017 12:22 發表
香港都有強姦女人既自由。。。 不過佢不停掙扎。。。 插插插。。。 左幾下。。 未出嘢。。。 咁係咪即係唔係強姦呢?

PS... 強姦係干犯刑事罪行

引用:

個數值係0X年時改例調低左
一值被好多人批評1.8J/CM^2太低 不合理
數值咁低既理由係 咁既力度係傷害裸眼o既最低力度 同時唔足以對人體其他部份造成傷害

宜家咁低都仲可以走灰色地帶 玩水彈槍(基本上係AEG 但打6MM水彈)
如果一刀切射得出就禁 咁NERF係咪都唔玩得?
唔好諗得咁簡單話咁細力不如一刀切 條例點出黎係有原因有歷史
數值低他朝有日可能可以提高番 一刀切完要開放番一定比提高難

引用:
原帖由 Tango1997 於 21-5-2017 12:54 發表

香港都有強姦女人既自由。。。 不過佢不停掙扎。。。 插插插。。。 左幾下。。 未出嘢。。。 咁係咪即係唔係強姦呢?

PS... 強姦係干犯刑事罪行
吾明你Up緊乜

《河湟有感》司空圖

https://www.facebook.com/groups/ ... nk/762371247282892/
大陸是一個妖獸都市,禁槍是一個正當政策。
究竟世界上還有神嗎?

發新話題