發新話題

【四眼淫魔】姦劫案疑犯 秀茂坪警署內吊頸亡

引用:
原帖由 tinyau1134 於 11-5-2017 15:54 發表
慣犯... 應該習以為常?
可能佢已經同世界脫節
幻想個女仔係佢既人生新希望
如夢初醒,最後一點良知令佢徹底失去做人希望
不過一切都係咎由自取

引用:
原帖由 loveless 於 11-5-2017 15:34 發表

一日未審判, 死者都始終係一個疑犯, 唔/未係犯案者.
呢樣係法治既基石, 但好多時我地都唔春會理/唔春會有呢個精神..
同意.

而且條友作為一個慣犯, 坐過監有晒案底都未驚過,
點會咁易畏罪自殺, 呢點的確令人生疑.

引用:
原帖由 pbay 於 11-5-2017 16:52 發表

我唔係呢個意思....

假設佢真係犯案者,
從可知既背景, 心理學上佢有無數理由唔想再玩落去,
最主要係以一個30年累犯黎講,
似乎佢係第一次行出左自己既範圍.
某程度上, 坐過監既累犯, 係經歷及累積了犯罪成功與失敗兩面既經驗,
對失敗既後果有確切不存幻想既認識...

引用:

同意.

有點要留意,慣犯指佢只係有多次犯案
但記錄話佢風化案他從未做過。

引用:

同意.

也許佢仲有D驚天野係背後掛。。。

好似美國以前有單連環殺人案,其中一個犯,就係偷野被捕後服毒自殺,警方先開始懷疑佢做過D乜
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

但係個囚室半空有支撐物吊頸嗎
定係去到腰咁高既支撐物都可以吊頸死

引用:
原帖由 0o0p 於 11-5-2017 17:45 發表
但係個囚室半空有支撐物吊頸嗎
定係去到腰咁高既支撐物都可以吊頸死
有心死係可以既
唔需要離地

呢件事死者巳矣,班警察就有排煩啦.
須然法律上疑犯未經審判仍然係算清白,但警方係佢屋企搜獲女事主電話及銀行卡,再加上女事主體內精液,疑犯又係慣匪,佢自知插翼難逃,十年八载走唔甩,係咁既情况下自殺係有可能既,再加上....強姦犯入到去應該會有特別招待.(其他犯會招呼佢)
FBC1

絞死唔需要懸吊半空。

引用:
原帖由 RCman 於 11-5-2017 17:42 發表

有點要留意,慣犯指佢只係有多次犯案
但記錄話佢風化案他從未做過。
今朝睇過篇報道:
講到姐姐追
被制服
帶到暗角
拎埋提款咭、密碼
之後…吹水訴心事幾小時…
姐姐做聽眾
相處幾小時後
又獨處環境
性需要衝動嚟埋
於是老強
再沖身洗証據
然後再訴心事
前後5小時至分手

可能佢覺得有機會同個女仔做fd...所以...
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

一直認為,社會係唔應該浪費資源去為人渣探討心路歷程。
完。

引用:
原帖由 reniless 於 11-5-2017 18:06 發表
一直認為,社會係唔應該浪費資源去為人渣探討心路歷程。
完。
無興趣探討邊個心路歷程, 只係怕有人求其捉個人渣頂罪, 再殺人滅口,
社會見係人渣死左就唔追問, 真凶就消遙法外.

咁搞法都得既話, 香港既法治就凍過水.

引用:
原帖由 pbay 於 11-5-2017 18:13 發表

無興趣探討邊個心路歷程, 只係怕有人求其捉個人渣頂罪, 再殺人滅口,

探討心路歷程, 捉個人頂罪, 殺人滅口,死左唔追問
依家連審都未審法治點樣凍過水呢?
探討心路歷程其實唔係法庭既主要工作

又黎幻想即證據,包青天咩件件都冤案要做一個禮拜先大結局...
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 pbay 於 11-5-2017 18:13 發表

你真係諗多左好多下

發新話題